2010. január 30., szombat

Sok kicsi!


Említettem, hogy fontam is a héten kicsi kosárkákat... Sikerült még ma be is fejeznem őket. A képeim megint nem lettek túl jók, de bízom benne, hogy érdemes végig nézni őket.




Azért alakul már a kínálat, de készülnek az újabbak is....

2010. január 29., péntek

Virágkosár!

Drága anyukám hiányolta épp, hogy a héten nem igen raktam fel semmit... de ettől függetlenül nem lazsukáltam. Hát mami, ezen dolgoztam a héten!!!!
Nem tudom ezt a virágot megnevezni, de nekem nagyon tetszik, nem bonyolult a mintája, csak összerakni volt kicsit macerásabb, de ezt is megérte, úgy érzem.
Ezen kívül fontam is kicsit, pár kosárkát , piciket, azokat is virágoknak.
A fotók minőségéért ezúton kérek mindenkitől elnézést, sajnos csak egy módon tudom készíteni, telefonról, s ez nem a legjobb, de egy darabig még nem lesz lehetőségem másra.
Szép estét mindenkinek!!!


2010. január 24., vasárnap

Megint virágok!!!

Szaporodnak lassan, de biztosan, remélem nemsokára az egész asztalt be tudom teríteni a virágocskáimmal.

Elkészült a nárcisz, ez nem volt túl egyszerű, a horgolás gyorsan ment, de összerakni már nem annyira...

Na és a szegfű... épp mondtam anyukámnak, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, s mikor kész lett a virág, el sem tudtam képzelni , hogy áll majd úgy ahogy kéne... de végül csak összejött, s nem is lett olyan rossz!?


Nem utolsó sorban alakulnak a szellőrózsák is, nagyon egyszerűek, és nagyon aranyosak, ezekből kosarat szeretnék majd összehozni.

2010. január 22., péntek

Virágok!!!

Igen, még mindig.... Egyszerűen hajt a kíváncsiság, ugyan meg tudom-e csinálni??? És szebbnél szebb virágokat találtam, úgyhogy egy ideig nem tudom abbahagyni. Remélem ezekért is érdemes bekukkantani hozzám, s nem okozok csalódást.
Ő az egyik nagy kedvencem, a gyöngyvirág.
És íme együtt a legújabbak!!!

2010. január 18., hétfő

Árvácska!

Újabb virágok!!! Nem tudtam még abbahagyni, de most már muszáj lesz, mert nincs már sok szabad kosaram, úgyhogy neki kell állnom fonni is egy kicsit... De egyszerűen annyi mindent szeretnék készíteni, és nem tudom melyikkel kezdjem, mindenhez van kedvem, csak időm nincs annyi, amennyi elég lenne. Na de ez nem panaszkodás, csak határozatlanság.

2010. január 16., szombat

Hihetetlen!!!

Még Karácsony előtt készítettem ezt a picike kosárkát, s el sem tudtam képzelni, hogy mire lesz jó. Hát megvan............ Csütörtökön megérkezett a csomag anyukáméktól, s nővérkém küldött nekem színes fonalakat, s hát rögtön ki kellett próbálnom valamit. Már régóta nézegettem a horgolt virágokat, s mindig csak sóhajtoztam, hogy de szépek is lehetnek. Meg sem fordult a fejembe, hogy kipróbáljam. De... megtettem, s hihetetlen öröm volt, mikor elkészült a kosárkám. Biztosan lesz még folytatása....

Ma sem fértem a bőrömben, s volt egy kis szabad időm, amit gyorsan kihasználtam...
Ezt a szál virágot szeretném virtuálisan átadni nővéremnek, és köszönöm a sok segítséget, biztatást, amit eddig kaptam tőle, s nem utolsó sorban, hogy egyáltalán megmutatta, hogy kell fogni a horgolótűt a kezemben ( ami talán még jól is áll benne). Puszka tesó!!!!

2010. január 13., szerda

Terítőcske!!!



Befejeztem!!!!! Lehetne szélesebb, lehetne hosszabb is, de............
Így sikerült az első terítőm, de legközelebb ha netalántán belekezdek még egy ilyenbe, akkor már tudom, mit ne csináljak.
Szép napot mindenkinek!!!!!!

2010. január 9., szombat

Csak úgy...

Egyre jobban barátkozom a horgolótűvel, a rengeteg karácsonyi dísz után most próbálkozom ezzel is, azzal is. A párom kérte tőlem, hogy tudnék-e készíteni neki telefontartótokot, s miután kész lett, nagyon tetszett nekem is, ezért magamnak is csináltam egyet. Másnak is megtetszett, így több is készül belőle, a minta ugyanez, egyenlőre csak a színeket variálom.
S mivel ilyen sikeres volt a Karácsony, úgy gondoltam próbálkozom kicsit a Húsvéttal is, bár még nem tudom biztosan mire lesz igény..................

Az alábbi "kosárka" nem kosárkának indult, csak úgy próbálgattam ezt is, azt is....addig hogy ez lett belőle...

És..................... belekezdtem első terítőcskémbe (ahány kicsinyítő képzőt ismertek, azt még tegyétek mellé, mert nagyon picike a virágocska, amiből összerakosgatom).
Én kis naív, azt hittem, hogy egy 10 sor bőven elég lesz ( futónak szánom), s rá kellett jönnöm, hogy még a duplája sem biztos, hogy az lesz, ahogy én elképzeltem. De ha már így nekifutottam, akkor be is fejezem, majd megmutatom, ha elkészült teljesen...

Ünnepek!

Megint eltűntem egy kis időre, de igyekszem bepótolni lemaradásom. Nálunk is elteltek az ünnepek, gyorsan és főleg pihenéssel. A Karácsony nagy boldogság volt, főleg a gyerekeknek, a annyira jó volt mind együtt lenni, hogy éppen a fotózást felejtettük el, úgyhogy csak a karácsonyfánk lett leszedés előtt megörökítve. Sajnos idén nem tudtuk összehozni a karácsonyi találkát az én kis családommal, de a Jézuskák megérkeztek ide is, oda is. drága anyucikám készítette az alábbi ágytakarót, hihetetlen és gyönyörű....
Köszi szépen mégegyszer, Imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem akartam mindent bemutatni, hisz a lányok nagyon sok ajándékot kaptak, de ezek a képek nagyon kedvesek Tamarának. Barátnőm lánya készít ilyen képeket, egytől egyig mind gyönyörű, s úgy gondoltam a mi ajándékunk ez lesz, s nem tévedtem, nagyon örült neki a nagylány.

S mint mondtam, sokat pihiztünk, lustálkodtunk, főleg a Tamara, aki még ebédelni is legszívesebben pizsiben jött volna, de a kicsi gondoskodott róla, hogy ne legyen felhőtlen a pihenése.
S ha nagy nehezen ki is tudtuk rángatni az ágyból, akkor jöhetett a szánkózás, csak sajna nem sokáig, mert gyorsan elolvadt a hó...
Voltunk a nagylányommal kézműves játszóházban is, s míg én a gyerekekkel ablakdíszeket készítettem újságpapírból, addig ő sem unatkozott, szebbnél szebb dolgokat készített.
Hát igen, nem utolsósorban ciciverseny is volt egyik este, ehhez már nem tudok kommentárt fűzni..............